Jordi Giró, pastor local

Si sou dels que gaudiu d’una bona barbacoa en companyia de la família o els amics, no dubteu a contactar amb en Jordi Giró i  encarregueu-li un xai (o mig) per quan vingueu a Can Martí. Ell mateix us el portarà a la casa tot tallat de carnisseria. Carn de xai procedent del seu ramat, de primeríssima qualitat i a un preu just. Penseu però, a fer l’encàrrec amb prou antelació, uns 4 o 5 dies abans de la vostra arribada. Per cert, podeu aprofitar l’ocasió per encarregar-li ous de gallines camperoles de veritat.

Ens agradaria explicar-vos algiuna cosa més d’en Jordi Giró,

La feina de pastor li ve de família, nascut i criat a pagès, ha seguit els passos dels seus avis. Després de recórrer mig món fen d’esquilador professional, en l’actualitat gestiona el nombrós ramat d’ovelles que podem veure pasturar pels voltants de La Caseta, Can Felissó i Roca Cagalera. En aquest indrets i com a conseqüència del greu incendi del 2012, en Jordi es dedica a recuperar terrenys emboscats i finques abandonades que li cedeixen els seus propietaris, per treballar-les i conrear-les per alimentar el seu ramat.

Si ens aturem a pensar-ho, desenvolupa una tasca immensa i poc agraïda. Ell i el seu ramat contribueixen a mantenir l’entorn i el nostre paisatge, a més de ser una eficaç eina talla focs. Tots i cadascun de nosaltres podem aportar el nostre gra de sorra perquè el món rural pugui viure de la seva feina, ajudem-los consumint producte de proximitat

No deixeu de donar un cop d’ull al web de Ramats de Foc